achtergrond_2

Het Poortgebouw

Een crematieplechtigheid in vertrouwde omgeving. Dit kan ook voor Maastrichtenaren die in de loop der jaren de stad verruilden voor de Belgische grensstreek en domicilie vonden in Lanaken, 't bosrijke Neerharen of het pittoreske Oud-Rekem. Hen bieden wij Het Poortgebouw, een prachtige locatie voor een afscheidsdienst en aansluitende koffietafel of culinaire nazit.

Een andere uitvaart, een andere ervaring...
Het statige Poortgebouw, onderdeel van het prachtige Kasteel d'Aspremont-Lynden, is gelegen in Oud-Rekem, verkozen tot mooiste dorp van Vlaanderen. In deze uitzonderlijke locatie, worden u en uw genodigden met alle gastvrijheid ontvangen met koffie en thee, waarna u vervolgens begeleid wordt naar de sfeervolle zaal 'LEON' die geheel ingericht is voor een intieme afscheidsviering. Een viering volgens úw persoonlijke wens vormgegeven. Op het einde van de dienst kunnen de gasten nog eenmaal langs de baar lopen waarna de directe familie als laatste in alle rust en in alle intimiteit afscheid kan nemen van haar dierbare. Hierna wordt de overledene begeleid naar de rouwauto die gereed staat onder de monumentale toegangspoort van het kasteel om hem of haar uitgeleide te doen naar het crematorium. Na het vertrek van de rouwauto is er een aansluitend samenzijn in een van de statige zalen en serres of in de binnentuin van het kasteel. Bij mooi weer kan de afscheidsdienst uiteraard ook in deze royale binnentuin plaatsvinden.

Exclusieve locatie voor crematie in Oud-Rekem
Een mooi alternatief voor de regionale crematoria. In het Poortgebouw kunt u afscheid nemen in een stijlvolle, prachtige en rustgevende omgeving. Waar u kunt gedenken en zonder onderbrekingen of verplaatsingen kunt samenzijn met familie en vrienden. In tegenstelling tot de crematoria is het gehele domein exclusief voor u beschikbaar. Een crematie in rust. Er zijn geen wachttijden, geen andere gebruikers. Alleen u en de mensen waarmee u zich tijdens de omstandigheden van die dag omringt. Tevens is er ruime parkeergelegenheid en is het Poortgebouw ook beschikbaar als uitvaartlocatie wanneer u kiest voor begraving.

Crematie inclusief afscheidsdienst in het Poortgebouw  € 950,-
   
Vergelijk: de bestaande u bekende alternatieven:  
Crematie incl. gebruik van aula voor
afscheidsdienst in regionaal crematorium;
o.b.v. door ons verkregen tarieven van Crematorium Eijsden, Geleen en Heerlen.
 Gemiddeld
meer dan
€ 1.250,-


Koffietafelmogelijkheden zijn er in vele varianten in het Poortgebouw. Een culinaire nazit op maat: van rijkelijk belegde broodjes en Limburgse vlaai met koffie, thee en fruitsap tot luxe fingerfood hapjes ... vanaf € 20 p.p.

  • Poortgebouw_008-1
  • Poortgebouw_007-liggend
  • Poortgebouw_011-liggend
  • Poortgebouw_006-liggend